Entreprenörer har det inte lätt. De har en utmanande situation. De behöver vara bra på mycket, men är oftast väldigt begränsade av tid.

De flesta entreprenörerna har begränsat med tid, energi och andra resurser att ägna till självutveckling. Detta samtidigt som entreprenörer är de som kan tjäna mest på att förbättra sin kunskap och sina färdigheter.

Detta är en tuff balansakt, som måste hanteras väl för att ge bästa resultat.

Om du är en entreprenör, testa då dessa idéer för att framgångsrikt kunna åta dig olika självutvecklande projekt.

1. Överväg noggrant vad du behöver lära dig. Uppskatta dina behov och dina svagheter, och ta ett beslut om vad du behöver lära dig. Vad kommer i slutändan ge mest värde till ditt liv eller ditt företagande? Entreprenörer har alltid brist på tid, så det är viktigt att ta ett bra beslut om hur du ska spendera din tid till självutveckling.

– Fråga dig själv, “Vad skulle ge mest värde till mitt liv och min lycka?”
– Fråga även dig själv, “Vad skulle ge mest värde till mitt företagande?”

2. Färdigheter i försäljning. Det är svårt att tjäna några pengar utan att ha några kunder eller klienter. Färdigheter i försäljning är något av det mest värdefulla för entreprenörer. Om du inte har den inkomst som du önskar, kan valet att förbättra dina färdigheter i försäljning vara det mest logiska för att utveckla dig själv.

3. Färdigheter i marknadsföring. Om människor inte känner till ditt företag, kommer du få det kämpigt att överleva som företagare. Det finns mängder med möjligheter för marknadsföring, som inte behöver kosta så mycket, idag för entreprenörer. Ditt företag kanske skulle lyckas mycket bättre, om du förbättrade dina färdigheter i marknadsföring.

4. Sociala färdigheter. Nätverkande, och att utöka och ha kvar gruppen med kunder och klienter är en stor del av en entreprenörs arbete. Om dina sociala färdigheter inte riktigt är vad de borde vara, kommer ditt företag att få kämpa. Alla kan dra nytta av att ha bättre sociala färdigheter, vara sig de är en entreprenör eller ej.

5. Prata offentligt. Lite beroende på vad du har för företag, kan det vara en användbar färdighet att kunna prata offentligt inför publik. Det kan förbättra din självsäkerhet och ditt välbefinnande när du hanterar människor. Att tala på konferenser och liknande, kan var ett bra sätt att marknadsföra och sälja in dina tjänster och produkter till en större publik.

6. Målsättningar. Har du uppsatta mål? Många entreprenörer skulle tjäna på att ha fler och bättre uppsatta mål att arbeta mot. Att kunna sätta upp bra målsättningar är en värdefull färdighet att utveckla. Det är en färdighet som kommer vara värdefull i många fler områden i livet än bara i ditt entreprenörskap.

7. Fokus, disciplin och uthållighet. Detta är tre kvaliteter som all entreprenörer kan få mer nytta av. Om du saknar lite i någon av dessa tre områden, överväg då att sätta upp ett program som förbättrar och bygger på dessa områden åt dig.

– Andra kvaliteter att överväga kan vara konsten att hantera stress, självförtroende och motivation.

8. Tidsplanering. Entreprenörer är väldigt ofta pressade på tid. Det närmaste vi kan komma att skapa mer tid från ingenting, är att lära oss att hantera och planera vår tillgängliga tid mer effektivt.

9. Din hälsa. De flesta småföretagare misslyckas i att ta hand om sig själv på ett bra sätt. För lite sömn, för många överhoppade måltider, för dålig mat, och brist på träning, påverkar vår hälsa väldigt negativt. Att gör din hälsa till en prioritering, och skapa några hälsosamma vanor, kan vara något av det bästa sättet att använda din tid för självutveckling.

10. Bra förhållanden. Entreprenörer är kända för att ha problematiska förhållanden. Tiden som krävs för att driva ett företag, och stressen som kommer med det, kan tära på vilket förhållande som helst. Kanske kan att lära sig att förbättra ditt förhållande till din käraste vara den bästa färdigheten du kan lära dig?

Entreprenörer har ont om tid, så de måste hantera självutveckling väldigt smart och effektivt.

Tänk efter vilka områden av självutveckling som kommer ge mest för ditt företag och ditt liv. Vill du huvudsakligen kunna sälja dig och ditt företag bättre, eller behöver du skaffa dig själv bättre hälsa? Är tidsplanering det mest värdefulla färdigheten du kan lära dig just nu? Ta en titt på just din situation, och planera din tid för självutveckling efter dina behov.

%d bloggare gillar detta: