Vi är många som tänker att “Klart jag klarar det här själv”. Men ärligt talat är det även väldigt många av dessa människor som efter ett tag får inse att de inte klarat av att starta upp eller driva ett nytt företag själva.

Jag har själv varit där en gång. Men jag hade tur att komma i kontakt med rätt personer, som lärde mig hur man driver ett framgångsrikt internetföretag idag.

Alla har inte den fördelen, att känna rätt personer, som kan hjälpa en i rätt riktning. Det är då man bör ta kontakt med en coach.

Här kommer en lista med 9 skäl till varför du bör anlita en coach i ditt företagande.

1. Engagemanget

När du anlitar en coach, är du säker på att du verkligen vill genomföra något. Du vill det så pass mycket så att du är beredd att betala pengar för att få hjälp att verkligen genomföra det.
Det är bevisat att när man betalat pengar för något, så är det större chans att man genomför det också. Om man fått något gratis är det lätt hänt att man tänker att det inte spelar så stor roll när det börjar ta emot. Men att faktiskt lägga pengar på något, är ett bra sätt att sätta press på sig själv att man verkligen ska ge allt för att få ut något av det hela i slutänden.

2. Ta ansvar för resultatet

En coach fungerar som en “ansvarighetspartner”. Med jämna mellanrum får man rapportera till sin coach om vad man gjort och hur det gått. Man får helt enkelt någon som håller koll på att man verkligen gör det man ska. I en del fall kan man till och med sätta upp ett system med små bestraffningar och belöningar för om man gör det man ska eller ej.
Vi tycker alla att våra föräldrar bara tjatade på oss hela tiden när vi växte upp, men nu i efterhand är de flesta överens om att det var bra att de gjorde det, så att vi verkligen fick viktiga saker gjorda. Hade de inte varit på oss om att vi skulle göra en massa saker (som man inte ansåg viktiga då), skulle många av oss inte lyckats komma dit där vi är idag.

3. Ser saker ur ett annat perspektiv

Många svåra beslut kan vara bra att få en annans persons synvinkel på. Ibland är det svårt att vara ensam företagare, och veta om man gör rätt eller fel i alla beslut som man måste ta. En coach ska absolut inte vara någon som tar besluten åt dig. Men han/hon kan vara bra att bolla tankar och idéer med, och som kommer med de rätta frågorna eller idéerna, så att du kommer fram till vilka beslut du ska ta.

4. Lära av någon som har erfarenhet

Nu kommer vi väldigt nära vad en mentor är, men i många fall kan man lära sig mycket från en coach som själv har gjort just det som man har problem med. Ibland behöver man inte göra alla misstag själv för att lära sig av dom. Man kan lära sig av andra som gjort misstagen.

5. Tillgång till utprovade system

Bland många av de personerna, som gärna vill göra allt själva, ser man ofta att de saknar ett grundläggande system för hur saker och ting ska göras. De slänger sig ofta in i saker utan att ha någon plan för hur de ska klara av något. Resultaten de får är i många fall ungefär som att singla slant om de ska lyckas eller ej.

En stor fördel med att anlita en coach är att man ofta får tillgång till ett väl utprovat system för hur saker och ting ska göras, och det garanterar ofta ett bra resultat. Att anlita en bra coach när man ska starta sitt nya företag till exempel, kan bespara en många år av frustration, och bespara en mycket pengar som man kan använda till annat.

6. Spara tid, pengar och arbete

Påminner mycket om förra punkten, att man får tillgång till ett utprovat system, så sparar man dels in mycket tid eftersom man slipper att göra många fel. Fel som är väldigt vanliga annars, om man inte har samma erfarenhet att luta sig på. Dessa fel brukar dessutom kosta väldigt mycket pengar i onödan, och de kan kräva en hel del arbete av dig, både att utföra och att rätta till allt efteråt.

Så även om du har betalt pengar för att anlita en coach, brukar de pengarna betala igen sig ganska snabbt på att du slipper utföra en massa kostsamma (och onödiga) fel och misstag i ditt företagande. Dessutom lär du dig så mycket mer om du har en coach att bolla tankar och idéer med, så du blir snabbt mycket mer lönsam i ditt arbete än om du skulle försöka göra allt själv.

7. Hjälper dig loss när du fastnat

Förr eller senare kör man fast i sitt företagande. Ofta känns det som man kört fast, och man har ingen aning om hur man ska komma vidare. Man står och stångar huvudet i en vägg om och om igen, och man vet inte hur man ska ta sig förbi. I sådana tillfällen är det väldigt effektivt att bolla sina tankar med en coach. Coachen har effektiva frågor och övningar, vilka gör att du får en ny infallsvinkel på dina problem, vilket löser alla dina problem.

8. Bygger upp ditt nätverk

När man är egen företagare är ens kontakten och nätverk värt enormt mycket. Men ofta är det svårt att hitta de kontakterna som man behöver för att komma framåt i sitt företagande. En coach kan komma med bra kontakter, och även komma med bra tips och övningar i hur du bygger ut ditt nätverk.
En bra relation till en bra företagarcoach är väldigt värdefullt genom hela ditt företagande.

9. Få dig ur din komfortzon

Som ensam företagare är det lätt hänt att man fastnar lite i sin komfortzon. I bland kan det kännas lite jobbigt att göra det som man innerst inne vet att man måste göra för att utveckla sitt företag.
En coach får dig att göra lite mer, det där extra, som behövs för att du ska nå dina mål.

Många fler fördelar

Detta var nio fördelar med att anlita en coach. Beroende på vad du sysslar med i ditt företag, och hur du driver ditt företag, så finns det så klart många fler fördelar att dra av att ha anlitat en coach.

Har du haft en personlig coach någon gång? Vilka fördelar har du haft i så fall? Skriv gärna en kommentar med dina funderingar och tipsa om hur du haft fördelar av din personliga coach.

%d bloggare gillar detta: