Bokrecension: Guldläge på nätet

This post is in Swedish, as it is a book review of a swedish book.

Dags igen för en bok recension. Under det senaste halvåret har jag försökt att uppgradera mitt lilla bibliotek av databöcker. Det är ju som känt ett område där utvecklingen går väldigt snabbt, och det gäller att hålla sig uppdaterad för att kunna hänga med. Boken jag vill skriva lite kort om här är boken “Guldläge på nätet, sökmotoroptimering för alla”, som är skriven av Magnus Bråth och Michael Wahlgren.

Håller man på med webbutveckling på något vis, tycker jag att man bör hålla sig åtminstone lite uppdaterad med hur sökmotoroptimering fungerar. Och följer man några bloggar inom området har man säkert någon gång hört talas om bokens författare. De är mycket kompetenta personer inom området, och man bör försöka ta in det de tipsar om.
Det är en ganska kort bok på drygt 100 sidor, och den går inte in så djupt på ämnena den tar upp. Jag tror dock inte det är meningen med boken, att den ska gå så djupt in de olika delarna i att optimera sin webbsida för sökmotorerna. I stället ger den en väldigt bra bild på hur hela arbetet för optimeringen går till, och jag tycker att man får en väldigt bra bild av vad som krävs. Jag tycker det känns som en bra guide för att komma igång med sitt optimeringsarbete, och man kan enkelt gå på djupet genom andra kanaler i de områdena man känner att man behöver satsa mer på.
Jag tycker att det är en bra förstabok inom området, och man kan enkelt komma igång i sitt arbete after att ha läst den. Efter att ha läst den tycker jag själv att jag vill lära mig mer om de delarna som jag inte har haft 100% koll på.
Kanske inte så mycket att investera i om man redan är “proffs” på området, men absolut ett måste att ha i bokhyllan om man sysslar med någon form av webbutveckling, och vill komma igång med att sökmotoroptimera sin webbsida.

Published by

Peter Ahlgren

Internet entreprenör, webbdesigner, livsnjutare, löpare mm.

Leave a Reply